00386 56 800 400 [email protected]

Novice

Mladi mladim

Mladi mladim

MLADI MLADIM: Okusi JRE restavracij za mlade do 30 let Kdo smo?Smo mlajši gostinci, povezani v mednarodno združenje JRE. Jeunes Restaurateurs (mladi gostinci) Družijo nas talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Povezali smo se z višjimi...

Posebno priznanje ooz Sežana

Posebno priznanje ooz Sežana

Ksenija in Martin sta od Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana prejela Priznanje za kakovost izdelkov, storitev in inovatorske dosežke. Obrazložitev: "V sodobnem, kakovostnem razvoju turistične dejavnosti je kulturna in pokrajinska raznovrstnost razpoznana kot...

Gault&Millau Slovenija in 3 kape

Gault&Millau Slovenija in 3 kape

Za našo gostilno 3 kape po izboru Gault & Millau Slovenija. V torek, 20. novembra, so se na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slovenija poklonili slovenski gastronomiji ter podelili 8 nagrad za leto 2019. Naše delo je vodnik...

Heritage Award 2017

Heritage Award 2017

"Dediščina je dialog med preteklostjo in prihodnostjo." To predstavlja naš stil življenja in zelo ponosni smo na to nominacijo, ki nam jo podeljuje JRE združenje. Nominiranci so: Avstrija - Jürgen Csencsits, Gasthaus Csencsits Belgija - Paul Hendrickx, Petit Aneth...

Festival Brkinska sadna cesta 2015

Festival Brkinska sadna cesta 2015

V okviru Festivala je Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana v Gostilni Mahorčič v Rodiku organizirala marketinško delavnico »Tehnike trženja v gastronomiji s kreativnimi pristopi Chefa Emanuela Scarella«. Udeleženci so z zanimanjem prisluhnili Giovanniju...

Otroci kuhajo

Otroci kuhajo

Otroci so nabirali kuharske izkušnje Kostanjev praznik vsako leto temelji predvsem na odlični kulinarični ponudbi. Jedi kuhajo več ali manj amaterski ljubitelji kuhanja. Letos smo se odločili, da v okviru praznika nekaj dni prej organiziramo otroško kuharsko delavnico...

Brkinska torta

Brkinska torta

Ksenija Mahorčič je znana mojstrica priprave sladic. Za seboj ima že kar nekaj izkušenj, izobraževanj in usposabljanj pri različnih mojstrih po svetu, zato smo se zelo razveselili, ko se je odločila, da v okviru festivala pripravi tudi delavnico izdelave torte....

Romantična knjižica

Romantična knjižica

V naši hiši je nastala nova romantična knjižica, ki govori o mojih spominih na okuse in ideji, kako jim vdahniti nove oblike. Prepričana sem, da to, kar jemo, in način same priprave jedi kažeta naš pogled na svet in našo sposobnost ohranjati ga pristnega. Kraške...

Oblikovalska okuševalnica

Oblikovalska okuševalnica

Oblikovalska okuševalnica, ki jo organizira Zavod Big v okviru meseca oblikovanja v Ljubljani, se s svojo izvirno idejo o kreativnem povezovanju vrhunske kulinarike in oblikovanja kali in razvija že od leta 2007. Koncept je preprost: ekipa, sestavljena iz kuharskega...