00386 56 800 400 [email protected]

»Potica je dobra jed, boljše nima celi svet«, pravi star ljudski pregovor. V decembru mesecu jo lahko naročite na tej povezavi: NAROČILO POTICE V KOZARCU.

Pripravljena je iz zavitega in razvaljanega kvašenega testa in polnjena z različnimi nadevi.

Najznačilnejše slovenske potice so orehova, lešnikova, pehtranova, makova, sirova in druge. To je praznično pecivo, ki ga pečemo v pekaču – potičniku s sredinskim prirezanim stožcem.

Košček te potice je ujet v kozarec. Potica je na inovativen način prilagojena današnjemu stilu življenja in predstavljena v embalaži, ki jo lahko sami ponovno uporabimo. Potica je spečena v steklenem kozarcu, takšnemu, kakršnega so gospodinje nekoč uporabljale za shranjevanje marmelad, kompotov in ozimnice.  Izjemno učinkovita metoda konzerviranja podaljšuje obstojnost potice brez konzervansov in aditivov. Super ideja za darilo.

 

Babice in mame imajo pomembno nalogo, da hčere in vnukinje izurijo v zahtevni peki potice. Tako se je zgodilo tudi v naši hiši, ko je nona Marija naučila mojo mamo Eldo, ona pa mene. Moja mama je komaj čakala ta trenutek, ko bom pokazala zanimanje in bila ponosna, da mi bo posredovala svoje znanje in izkušnje. Vendar je vedela, da bo, ko se bo zgodil ta trenutek, potica doživela evolucijo. Sama sem prepričana, da je tradicija v kombinaciji za inovativnostjo pomembno orodje za načrtovanje kakovostnega življenja. Z velikim spoštovanjem do prave slovenske potice, bo moje znanje in izkušnje dobila moja Manuela.

Potica v kozarcu je bila premierno predstavljena na Mesecu oblikovanja 2014, ko sva združili svoje ideje z oblikovalko Danijelo Grgić. Danijela je kot izhodišče vzela platneno krpo kot culo. V culo vzameš košček doma, ki ga zapuščaš. In kaj naj bo drugega, kot najbolj opevana slovenska dobrota – potica.

Naročite potico v kozarcu