00386 56 800 400 [email protected]

Povabilo v JRE

Ponosni smo na povabilo v prestižno združenje Jeunes Restaurateurs d’ Europe (JRE).

Jeunes Restaurateurs d’ Europe je prestižno gastronomsko združenje, ki promovira spoštovanje tradicije in kreativnost ter inovativnost mladih kuharjev pod motom »talent in strast«. Združenje združuje okoli 350 restavracij iz 11 evropskih držav, od leta 2008 pa so njeni člani tudi restavracije iz Avstralije.

Zgodovina sega v leto 1974 in ima korenine v tradicionalni francoski gastronomiji. Nicole Seitz, ki je bila v podjetju Grand Marnier zadolžena za stike z javnostjo, je prva podala idejo o združenju. Poznala je ogromno francoskih odličnih chefov in občudovala je njihovo odrekanje in predanost temu poklicu. Bila je prepričana, da bi lahko Grand Marnier postavil pravila združenja in vanj vključil mlade zvezde, ki bi vzpostavile medsebojno solidarnost in prijateljstvo. S to idejo je vzpodbudila direktorja Jacques Marnier-Lapostolle, da je ustanovil organizacijo Les Jeunes Restaurateurs (JRF). Kmalu je organizacija štela 100 članov, začelo se je zanimanje v sosednjih državah, ki so podpirale to filozofijo. Na začetku devetdesetih JRF postane evropska organizacija in se preimenuje v JRE – Jeunes Restaurateurs d´ Europe.

Vizija – Talent & Passion …… Mladi chefi kažejo veliko solidarnost do drugih kolegov in z velikim zadovoljstvom izmenjujejo svoje znanje in izkušnje.

Članstvo je mogoče le na podlagi povabila kolegov iz združenja. Član mora biti lastnik restavracije, omenjen v nekaj tujih vodičih in mora delovati v skladu s filozofijo združenja t.j. delovati povezovalno, deliti svoje znanje in pomagati kolegom in tako pripomoči k dvigu kvalitete v kulinariki.

Slovenia Green Cuisine

Pridobili smo dva trajnostna znaka Slovenia Green Cuisine in Green Key Zavedamo se opomena trajnosti, zato smo v mesecu juniju 2021 s ponosom  prejeli znak Slovenija Green Cuisine, ki je eden glavnih ciljev projekta Evropske gastronomske regije 2021 in  zelene shema...

Zelena politika gostilne

Sprejeli smo odločitev, da svojo obstoječo ZELENO POLITIKO nadgradimo s postopkom certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata ZELENI KLJUČ/GREEN KEY in naknadno še s certifikatom GREEN CUISINE. Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske...

Michelin v Rodiku

Smo ponosni prejemniki kar dveh Michelinovih nagrad. Zelena zvezdica oz. priznanje za trajnost izpostavlja kuharske mojstre in njihove restavracije, ki delujejo v smeri bolj trajnostno naravnane gastronomije in posledično bolj trajnostne družbe. Zeleni piktogram...

Best pastry chef 2020

"Čeprav Ksenija K. Mahorčič ni izšolana kuharica, je nekaj najbolj genialnega, kar se je lahko zgodilo slovenski kulinariki. Njena pot je unikatna: v svet gostinstva jo je pred 20 leti privedla gola ljubezen, a ne do kuhanja, ampak do moža Martina, ki pripada že...

Mladi mladim

MLADI MLADIM: Okusi JRE restavracij za mlade do 30 let Kdo smo?Smo mlajši gostinci, povezani v mednarodno združenje JRE. Jeunes Restaurateurs (mladi gostinci) Družijo nas talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Povezali smo se z višjimi...