00386 56 800 400 [email protected]

Naša kuhinja pripoveduje zgodbo malih pridelovalcev in proizvajalcev našega okoliša z namenom ohranjanja njihovega obstoja in da le ti ohranjajo zaupanje vase in v svoje občudovanja vredno delo. Brkini in Kras imata dragocen zaklad kulinarične tradicije, zato je obramba te podeželske kulture in dediščine nujna in zelo pomembna.

»V mladosti sem imela srečo, da so me obdajale ženske, ki so zelo dobro kuhale, a še pomembnejše je bilo, da so to delo opravljale na poseben način, z veliko mero srčnosti in sposobnosti, da se je ob jedi sprožil dražljaj, ki je povzročil pomnjenje in pustil sled – spomin in močna čustva v mojih jedeh.« Ksenija Krajšek Mahorčič

Jedilni list

Hladne predjedi

izbor kraško-brkinskih sirov

kraški pršut

pate _ hruška in timijan _ čokolada _ cognac _ lešnik

goveji tatar _ bučno olje _ jurčki

ajda _ fižol _ rdeča redkev _ kraški jogurt

losos iz doline Glinščica _ hren _ limona _ zeliščno olje in kopriva

Tople predjedi

kokošja juha _ poširano jajce _ peteršiljevi rezanci _ piščanec

čebulni njoki _ pegatka _ brokoli

Zidaričev Jamar _ šalotka _ hrustljav rumenjak _ tartuf

ravioli _ bakala _ čemaž _ slano mleko

koprivini rezanci _ šparglji _ mlad kozji sir

Glavne jedi

teletina _ skuta in drobnjak _ zeliščno olje _ gorčica

raca _ pire z limono _ rabarbara

Fondov brancin _ špinača _ ječmen _ maslena ribja omaka

srna _ pistacija _ višnja

Sladice

jogurt _ bezgov cvetni prah _ pasijonka _ pehtran _ lešnik

mlečna karamela _ marelica _ mandelj

brkinska hruška _ kraški brinjevec

lešnik _ temna čokolada _ rdeča pesa

Degustacijski meniji

Degustacijske menije pripravljamo minimalno za dve osebi. Prosimo za sodelovanje celotnega omizja.

 

5-hodni degustacijski meni

Na obisku v Brkinih

59 €

5-hodni vegetarijanski degustacijski meni

Kaj seješ zvečer, da lahko zjutraj žanješ?

59 €

7-hodni degustacijski meni

Od morja, čez kraški rob in domov

77 €

9-hodni degustacijski meni

Od morja, čez kraški rob in domov _ po daljši poti

90 €

Opomba

Ne bodite presenečeni, če se katere jedi izmuznejo iz našega jedilnika, saj le te narekuje narava.

Vinska karta

V njej so vina, ki jih obožujemo in uživamo v njihovi družbi.

So vina vinarjev, ki jih globoko spoštujemo.

So vina, ki se spajajo z našimi jedmi.

Tako zelo preprosto je.

Priporočila

Ravno pravi ščep fantazije

“…že med prebiranjem na jesensko vižo uglašenega jedilnega lista ugotovili, da Mahorčičevi za te kraje pričakovanim jedem dodajajo ravno pravi ščep fantazije, da jih lahko postrežejo tako fotrom, ki se jim oko ustavi na postavki pečena odojkova krača, kot gospodičnam, ki jim dogajajo nežno dimljene gosje prsi na solati z lešniki in s sladko čežano iz granatnega jabolka. Tako lahko mirne duše računaš, da boš otroke v dobro voljo spravil z mehkimi njoki, ki so pravljični že, če so zabeljeni samo z maslom, kaj šele, če so po njih nastrgane rezine belega tartufa,…” Boštjan Napotnik

Ena najboljših slovenskih podeželskih gostiln!

“Najboljše je, kjer bi še! Podeželske gostilne so naše narodno bogastvo! Ne le zaradi preteklosti, še bolj zaradi prihodnosti. V njih gresta skupaj tradicija in kreativnost, spomin in radovednost, avtohtonost in razgledanost. To so gostilne, v katerih kuhajo vsako jed skupaj babičini recepti, mamine roke in snahine ideje. In, čeprav ima vsaka svoje posebnosti, drugačnost in dialekt, v vseh diši enako, po gostoljubnosti, domačnosti in iskrenosti. Mahorčič iz Rodika ni le ena takšnih, temveč ena najboljših slovenskih podeželskih gostiln! Zato ji podeljujemo še peti sonček!….” Uroš Mencinger

Skrbno izbran cvet slovenskih vinarjev

“Ko je v kuhinji začelo ropotati in dišati, sem prebiral enega najlepših vinskih listov. Še najbolj elegantne gostilne v mestu vina in trte nimajo takšnega! Skrbno izbran cvet slovenskih vinarjev z vsakega slovenskega vinorodnega konca, vsi lepo zloženi po svojih žlahtnih kapljicah, z opisom in vsemi potrebnimi podatki….” Uroš Mencinger