00386 56 800 400 [email protected]

Brkinska torta

Ksenija Mahorčič je znana mojstrica priprave sladic. Za seboj ima že kar nekaj izkušenj, izobraževanj in usposabljanj pri različnih mojstrih po svetu, zato smo se zelo razveselili, ko se je odločila, da v okviru festivala pripravi tudi delavnico izdelave torte. Pripravili smo brkinsko sadno torto, vsak udeleženec je naredil svojo. Torta je imela za podlago biskvit kompaktne strukture s temno čokolado in brkinsko češpo. Sledila je hrustljava podlaga iz mlečne čokolade, praline kreme in hrustljavih drobljencev, ki smo jo namazali na tanko na biskvit. Nanjo smo nanesli žele brkinskih jabolk. Nato smo iz mleka, smetane, mlečne karamelne čokolade in želatine naredili lahki mousse. Za dekoracijo in dodatek smo uporabili še ganache temne čokolade in čokoladno glazuro. To je bilo res nekaj posebnega, okus pa fantastično prelivanje vseh sestavin. Če rad delaš torte in sladice, potem pri pripravi take torte resnično uživaš. Zahteva pa potrpljenje, različne postopke priprave in poznati moraš kar nekaj skrivnosti, ki jih Ksenija sicer ni skrivala in nam je tudi večkrat priporočila, kako se tega lotiš v svoji kuhinji doma. Predlagam, da se udeležite katere od njenih delavnic ali pa preprosto degustirate sladice v njihovi gostilni Mahorčič v Rodiku.

Vir: Občinsko glasilo občine Hrpelje – Kozina, november 2015, Ester Mihalič

Mladi mladim

MLADI MLADIM: Okusi JRE restavracij za mlade do 30 let Kdo smo?Smo mlajši gostinci, povezani v mednarodno združenje JRE. Jeunes Restaurateurs (mladi gostinci) Družijo nas talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Povezali smo se z višjimi...

Posebno priznanje ooz Sežana

Ksenija in Martin sta od Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana prejela Priznanje za kakovost izdelkov, storitev in inovatorske dosežke. Obrazložitev: "V sodobnem, kakovostnem razvoju turistične dejavnosti je kulturna in pokrajinska raznovrstnost razpoznana kot...

Gault&Millau Slovenija in 3 kape

Za našo gostilno 3 kape po izboru Gault & Millau Slovenija. V torek, 20. novembra, so se na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slovenija poklonili slovenski gastronomiji ter podelili 8 nagrad za leto 2019. Naše delo je vodnik...

Heritage Award 2017

"Dediščina je dialog med preteklostjo in prihodnostjo." To predstavlja naš stil življenja in zelo ponosni smo na to nominacijo, ki nam jo podeljuje JRE združenje. Nominiranci so: Avstrija - Jürgen Csencsits, Gasthaus Csencsits Belgija - Paul Hendrickx, Petit Aneth...

Festival Brkinska sadna cesta 2015

V okviru Festivala je Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana v Gostilni Mahorčič v Rodiku organizirala marketinško delavnico »Tehnike trženja v gastronomiji s kreativnimi pristopi Chefa Emanuela Scarella«. Udeleženci so z zanimanjem prisluhnili Giovanniju...