00386 56 800 400 [email protected]

Festival Brkinska sadna cesta 2015

V okviru Festivala je Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana v Gostilni Mahorčič v Rodiku organizirala marketinško delavnico »Tehnike trženja v gastronomiji s kreativnimi pristopi Chefa Emanuela Scarella«. Udeleženci so z zanimanjem prisluhnili Giovanniju Castellani, ki jih je popeljal v svet marketinga. Predstavil je uporabo veščin za povečanje prodaje ter prikazal način povečanja svoje prepoznavnost v primerjavi s konkurenco glede na hitre tržne spremembe, katerim mora vsak uspešen gostinec slediti. Delavnica je bila obogatena s konkretnimi primeri izpod rok Chefa Emanuella Scarella (restavracija Agli Amici, 2 mich. zvezdici), ki je z uporabo lokalnih sestavin in kreativnih tehnik kuhanja prikazal nove dimenzije v kulinariki.

Vir: Občinsko glasilo občine Hrpelje – Kozina, november 2015

Slovenia Green Cuisine

Pridobili smo dva trajnostna znaka Slovenia Green Cuisine in Green Key Zavedamo se opomena trajnosti, zato smo v mesecu juniju 2021 s ponosom  prejeli znak Slovenija Green Cuisine, ki je eden glavnih ciljev projekta Evropske gastronomske regije 2021 in  zelene shema...

Zelena politika gostilne

Sprejeli smo odločitev, da svojo obstoječo ZELENO POLITIKO nadgradimo s postopkom certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata ZELENI KLJUČ/GREEN KEY in naknadno še s certifikatom GREEN CUISINE. Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske...

Michelin v Rodiku

Smo ponosni prejemniki kar dveh Michelinovih nagrad. Zelena zvezdica oz. priznanje za trajnost izpostavlja kuharske mojstre in njihove restavracije, ki delujejo v smeri bolj trajnostno naravnane gastronomije in posledično bolj trajnostne družbe. Zeleni piktogram...

Best pastry chef 2020

"Čeprav Ksenija K. Mahorčič ni izšolana kuharica, je nekaj najbolj genialnega, kar se je lahko zgodilo slovenski kulinariki. Njena pot je unikatna: v svet gostinstva jo je pred 20 leti privedla gola ljubezen, a ne do kuhanja, ampak do moža Martina, ki pripada že...

Mladi mladim

MLADI MLADIM: Okusi JRE restavracij za mlade do 30 let Kdo smo?Smo mlajši gostinci, povezani v mednarodno združenje JRE. Jeunes Restaurateurs (mladi gostinci) Družijo nas talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Povezali smo se z višjimi...