Izbor NeDelovih gostiln 2012
Na Fužinskem gradu je bil premierno predstavljen kulinarični vodnik Izbor nedelovih gostiln 2012, v katerem je izbranih več kot 100 najbolje ocenjenih slovenskih in tujih gostiln, ki sta jih obiskala Uroš in Violeta Mencinger. Vse delo, ki sta ga opravila, je pomemben prispevek k razvoju in nadgradnji slovenske gastronomije, ki jo tako postavljata na višjo raven.
Naša gostilna je bila v vodiču uvrščena v skupino 20 najboljših gostiln v Sloveniji s tradicionalno slovensko kuhinjo.
” Slovenska kuhinja v dobrih gostilnah mora poudarjati regionalnost in upoštevati sedanjost. V tradicionalni slovenski kuhinji gre, torej, za tradicionalne jedi, vendar pripravljene danes in tako, da bodo postale tradicionalne v prihodnosti. V izboru gre za slovenske gostilne, v katerih dolga družinska tradicija nekaj veljata, kjer vodi do hleva ali zaliva lokalna pot in kjer star(ejš)i pustijo zraven tudi mlade, mladim pa staro ni odveč. Ali povedano še iz turističnega zornega kota – to so slovenske gostilne, v katerih lahko tuji obiskovalci najlepše okusijo Slovenijo! Zaradi takšnih gostiln tradicionalna slovenska kuhinja ni latinska beseda, temveč živa, okusna, dišeča, preprosta dobra jed, katere recept ima resda stare korenine, toda zelo sveže sestavine in še bolj sodobne kuharske načine.” Uroš Mencinger – v knjigi Izbor nedelovih gostiln 2012.