00386 56 800 400 [email protected]

Izbor NeDelovih gostiln 2012

Na Fužinskem gradu je bil premierno predstavljen kulinarični vodnik Izbor nedelovih gostiln 2012, v katerem je izbranih več kot 100 najbolje ocenjenih slovenskih in tujih gostiln, ki sta jih obiskala Uroš in Violeta Mencinger. Vse delo, ki sta ga opravila, je pomemben prispevek k razvoju in nadgradnji slovenske gastronomije, ki jo tako postavljata na višjo raven.

Naša gostilna je bila v vodiču uvrščena v skupino 20 najboljših gostiln v Sloveniji s tradicionalno slovensko kuhinjo.

” Slovenska kuhinja v dobrih gostilnah mora poudarjati regionalnost in upoštevati sedanjost. V tradicionalni slovenski kuhinji gre, torej, za tradicionalne jedi, vendar pripravljene danes in tako, da bodo postale tradicionalne v prihodnosti. V izboru gre za slovenske gostilne, v katerih dolga družinska tradicija nekaj veljata, kjer vodi do hleva ali zaliva lokalna pot in kjer star(ejš)i pustijo zraven tudi mlade, mladim pa staro ni odveč. Ali povedano še iz turističnega zornega kota – to so slovenske gostilne, v katerih lahko tuji obiskovalci najlepše okusijo Slovenijo! Zaradi takšnih gostiln tradicionalna slovenska kuhinja ni latinska beseda, temveč živa, okusna, dišeča, preprosta dobra jed, katere recept ima resda stare korenine, toda zelo sveže sestavine in še bolj sodobne kuharske načine.”    Uroš Mencinger – v knjigi Izbor nedelovih gostiln 2012.

Slovenia Green Cuisine

Pridobili smo dva trajnostna znaka Slovenia Green Cuisine in Green Key Zavedamo se opomena trajnosti, zato smo v mesecu juniju 2021 s ponosom  prejeli znak Slovenija Green Cuisine, ki je eden glavnih ciljev projekta Evropske gastronomske regije 2021 in  zelene shema...

Zelena politika gostilne

Sprejeli smo odločitev, da svojo obstoječo ZELENO POLITIKO nadgradimo s postopkom certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata ZELENI KLJUČ/GREEN KEY in naknadno še s certifikatom GREEN CUISINE. Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske...

Michelin v Rodiku

Smo ponosni prejemniki kar dveh Michelinovih nagrad. Zelena zvezdica oz. priznanje za trajnost izpostavlja kuharske mojstre in njihove restavracije, ki delujejo v smeri bolj trajnostno naravnane gastronomije in posledično bolj trajnostne družbe. Zeleni piktogram...

Best pastry chef 2020

"Čeprav Ksenija K. Mahorčič ni izšolana kuharica, je nekaj najbolj genialnega, kar se je lahko zgodilo slovenski kulinariki. Njena pot je unikatna: v svet gostinstva jo je pred 20 leti privedla gola ljubezen, a ne do kuhanja, ampak do moža Martina, ki pripada že...

Mladi mladim

MLADI MLADIM: Okusi JRE restavracij za mlade do 30 let Kdo smo?Smo mlajši gostinci, povezani v mednarodno združenje JRE. Jeunes Restaurateurs (mladi gostinci) Družijo nas talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Povezali smo se z višjimi...