00386 56 800 400 [email protected]

Otroci kuhajo

Otroci so nabirali kuharske izkušnje

Kostanjev praznik vsako leto temelji predvsem na odlični kulinarični ponudbi. Jedi kuhajo več ali manj amaterski ljubitelji kuhanja. Letos smo se odločili, da v okviru praznika nekaj dni prej organiziramo otroško kuharsko delavnico s Ksenijo K. Mahorčič v Gostilni Mahorčič. Sama je podobno delavnico že imela v septembru, v okviru Festivala Brkinsko sadne ceste. Festival se je zaključil prav s Kostanjevim praznikom. Domišljija naše kuharske mojstrice ne pozna meja. Delček svoje kuharske genialnosti je prenesla na naše otroke. Otroci so najprej spoznali teritorialna živila našega okolja in tradicionalne jedi in jih z otroško domišljijo preoblekli v nova oblačila. Spekli so vsak svoj jabolčni štrudelj in se lotili priprave češpovih njokov. Krožnike so povsem počistili, štrudelj pa odnesli domov. Ksenija je otroke tako navdušila, da so se dogovorili že za naslednjo spomladansko delavnico, ko bodo pripravljali pašto s kopriv. Z njeno pomočjo in pomočjo vseh nas staršev, da navdušimo svoje otroke za pripravo raznovrstnih jedi, bo kostanjev praznik v Rodiku še dolgo živel.

Za TD Rodik, Valerija Pučko

Ksenija je glas o brkinskem sadju, pomenu uživanja sadja ter o pomembnosti domače pridelanih živilih in nakupu hrane pri domačih kmetovalcih ponesla tudi med osnovnošolce v Divači ter med varovance Varstveno delovnega centra v Divači. Pripravila jim je delavnico, na kateri so kuhali češpove njoke, jabolčni štrudelj ter pripravljali brezalkoholne koktajle iz pridelkov izključno domačih pridelovalcev. Za vse je bila to neprecenljiva izkušnja in so bili zelo veseli domačih jedi.

Slovenia Green Cuisine

Pridobili smo dva trajnostna znaka Slovenia Green Cuisine in Green Key Zavedamo se opomena trajnosti, zato smo v mesecu juniju 2021 s ponosom  prejeli znak Slovenija Green Cuisine, ki je eden glavnih ciljev projekta Evropske gastronomske regije 2021 in  zelene shema...

Zelena politika gostilne

Sprejeli smo odločitev, da svojo obstoječo ZELENO POLITIKO nadgradimo s postopkom certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata ZELENI KLJUČ/GREEN KEY in naknadno še s certifikatom GREEN CUISINE. Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske...

Michelin v Rodiku

Smo ponosni prejemniki kar dveh Michelinovih nagrad. Zelena zvezdica oz. priznanje za trajnost izpostavlja kuharske mojstre in njihove restavracije, ki delujejo v smeri bolj trajnostno naravnane gastronomije in posledično bolj trajnostne družbe. Zeleni piktogram...

Best pastry chef 2020

"Čeprav Ksenija K. Mahorčič ni izšolana kuharica, je nekaj najbolj genialnega, kar se je lahko zgodilo slovenski kulinariki. Njena pot je unikatna: v svet gostinstva jo je pred 20 leti privedla gola ljubezen, a ne do kuhanja, ampak do moža Martina, ki pripada že...

Mladi mladim

MLADI MLADIM: Okusi JRE restavracij za mlade do 30 let Kdo smo?Smo mlajši gostinci, povezani v mednarodno združenje JRE. Jeunes Restaurateurs (mladi gostinci) Družijo nas talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Povezali smo se z višjimi...