00386 56 800 400 [email protected]

Otroci kuhajo

Otroci so nabirali kuharske izkušnje

Kostanjev praznik vsako leto temelji predvsem na odlični kulinarični ponudbi. Jedi kuhajo več ali manj amaterski ljubitelji kuhanja. Letos smo se odločili, da v okviru praznika nekaj dni prej organiziramo otroško kuharsko delavnico s Ksenijo K. Mahorčič v Gostilni Mahorčič. Sama je podobno delavnico že imela v septembru, v okviru Festivala Brkinsko sadne ceste. Festival se je zaključil prav s Kostanjevim praznikom. Domišljija naše kuharske mojstrice ne pozna meja. Delček svoje kuharske genialnosti je prenesla na naše otroke. Otroci so najprej spoznali teritorialna živila našega okolja in tradicionalne jedi in jih z otroško domišljijo preoblekli v nova oblačila. Spekli so vsak svoj jabolčni štrudelj in se lotili priprave češpovih njokov. Krožnike so povsem počistili, štrudelj pa odnesli domov. Ksenija je otroke tako navdušila, da so se dogovorili že za naslednjo spomladansko delavnico, ko bodo pripravljali pašto s kopriv. Z njeno pomočjo in pomočjo vseh nas staršev, da navdušimo svoje otroke za pripravo raznovrstnih jedi, bo kostanjev praznik v Rodiku še dolgo živel.

Za TD Rodik, Valerija Pučko

Ksenija je glas o brkinskem sadju, pomenu uživanja sadja ter o pomembnosti domače pridelanih živilih in nakupu hrane pri domačih kmetovalcih ponesla tudi med osnovnošolce v Divači ter med varovance Varstveno delovnega centra v Divači. Pripravila jim je delavnico, na kateri so kuhali češpove njoke, jabolčni štrudelj ter pripravljali brezalkoholne koktajle iz pridelkov izključno domačih pridelovalcev. Za vse je bila to neprecenljiva izkušnja in so bili zelo veseli domačih jedi.

Mladi mladim

MLADI MLADIM: Okusi JRE restavracij za mlade do 30 let Kdo smo?Smo mlajši gostinci, povezani v mednarodno združenje JRE. Jeunes Restaurateurs (mladi gostinci) Družijo nas talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Povezali smo se z višjimi...

Posebno priznanje ooz Sežana

Ksenija in Martin sta od Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana prejela Priznanje za kakovost izdelkov, storitev in inovatorske dosežke. Obrazložitev: "V sodobnem, kakovostnem razvoju turistične dejavnosti je kulturna in pokrajinska raznovrstnost razpoznana kot...

Gault&Millau Slovenija in 3 kape

Za našo gostilno 3 kape po izboru Gault & Millau Slovenija. V torek, 20. novembra, so se na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slovenija poklonili slovenski gastronomiji ter podelili 8 nagrad za leto 2019. Naše delo je vodnik...

Heritage Award 2017

"Dediščina je dialog med preteklostjo in prihodnostjo." To predstavlja naš stil življenja in zelo ponosni smo na to nominacijo, ki nam jo podeljuje JRE združenje. Nominiranci so: Avstrija - Jürgen Csencsits, Gasthaus Csencsits Belgija - Paul Hendrickx, Petit Aneth...

Festival Brkinska sadna cesta 2015

V okviru Festivala je Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana v Gostilni Mahorčič v Rodiku organizirala marketinško delavnico »Tehnike trženja v gastronomiji s kreativnimi pristopi Chefa Emanuela Scarella«. Udeleženci so z zanimanjem prisluhnili Giovanniju...