00386 56 800 400 [email protected]

Posebno priznanje ooz Sežana

Ksenija in Martin sta od Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana prejela Priznanje za kakovost izdelkov, storitev in inovatorske dosežke.

Obrazložitev: “V sodobnem, kakovostnem razvoju turistične dejavnosti je kulturna in pokrajinska raznovrstnost razpoznana kot posebna vrednost. Pri svojem delu gledata na gosta kot popotnika, ki želi spoznati in doživeti kraj, ki ga obišče. Gost išče v ponudbi več kot jo ponuja klasika, išče globlje, hoče zgodbe, želi doživetja. Želi si celovito rešitev za vložena sredstva in energijo. Zato sta oba pri ponudbi svojih storitev usmerjena h sodobni pripravi hrane ob spoštovanju kulturne dediščine in ustvarjanju posebnih momentov, ki so z današnjim tempom življenja zelo pomembni.

Ksenjine inovacije gredo z roke v roko s tradicijo – preteklost je njen neskončni vir navdiha. Prejela je dve nagradi Na mesecu oblikovanja za inovativno predstavitev potice v kozarcu: in sicer nagrado za najboljši izdelek in nagrado za najboljšo interpretacijo teme. V lanskem letu je bila chefinja Ksenija nominirana za prestižno nagrado evropskega združenja JRE »Heritage award 2017«.

V letu 2017 je The Slovenia Restaurant uvrstila gostilno Mahorčič v pet najboljših gostiln primorske regije, v letu 2018 pa v izbor tesetih najboljših. Presenečenje letošnjega izida prestižnega tujega vodiča L’ Espresso pa je nagrada ENA KAPA. Prvi samostojni vodnik Gault&Millau Slovenija pa je gostilni podelil 15,5/20 točk in 3 kape. Poslovanje gostilne z obliko samostojnega podjetnika je preraslo to statusno obliko, zato je letos prišlo do preoblikovanja v kapitalsko družbo – družbo z omejeno odgovornostjo.

Ksenija je predsednica strokovne komisije za ocenjevanje »Naj izvirnejša sladica Slovenske Istre«, kjer si prizadeva za dvig kakovosti ponudbe na slaščičarskem področju in že tretje leto sodeluje pri prenosu spretnosti in znanja na OŠ Divača, kjer je zunanja mentorica otrokom. Cilj sodelovanja je z aktivnostmi promovirati lokalne jedi, spodbujati uporabo živil lokalnih pridelovalcev in s tem trajnostni razvoj, vzpodbujati sonaravno bivanje z naravo in smernice zdravega načina prehranjevanja. V projektu Kuhna paTo, kjer otroci kuhajo s sloganom »Otroci otrokom pripravimo zdravo tradicionalno slovensko kosilo«, so otroci na državnem tekmovanju dosegli drugo mesto. Ksenija je prepričana, da je potrebno tradicionalne vrednote obuditi in jih gojiti za mlajše generacije, saj te nudijo nujno potrebni občutek pripadnosti. V sodobni družbi pa predstavljajo osnovo gospodarskega razvoja.

Nagrado je prevzela peta generacija –  njuni otroci Manuela, Aleks in Erik, ki jim je gostinstvo in gostoljubje –  kot stil življenja – položeno v zibelko.”

Slovenia Green Cuisine

Pridobili smo dva trajnostna znaka Slovenia Green Cuisine in Green Key Zavedamo se opomena trajnosti, zato smo v mesecu juniju 2021 s ponosom  prejeli znak Slovenija Green Cuisine, ki je eden glavnih ciljev projekta Evropske gastronomske regije 2021 in  zelene shema...

Zelena politika gostilne

Sprejeli smo odločitev, da svojo obstoječo ZELENO POLITIKO nadgradimo s postopkom certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata ZELENI KLJUČ/GREEN KEY in naknadno še s certifikatom GREEN CUISINE. Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske...

Michelin v Rodiku

Smo ponosni prejemniki kar dveh Michelinovih nagrad. Zelena zvezdica oz. priznanje za trajnost izpostavlja kuharske mojstre in njihove restavracije, ki delujejo v smeri bolj trajnostno naravnane gastronomije in posledično bolj trajnostne družbe. Zeleni piktogram...

Best pastry chef 2020

"Čeprav Ksenija K. Mahorčič ni izšolana kuharica, je nekaj najbolj genialnega, kar se je lahko zgodilo slovenski kulinariki. Njena pot je unikatna: v svet gostinstva jo je pred 20 leti privedla gola ljubezen, a ne do kuhanja, ampak do moža Martina, ki pripada že...

Mladi mladim

MLADI MLADIM: Okusi JRE restavracij za mlade do 30 let Kdo smo?Smo mlajši gostinci, povezani v mednarodno združenje JRE. Jeunes Restaurateurs (mladi gostinci) Družijo nas talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Povezali smo se z višjimi...