00386 56 800 400 [email protected]

SladoLent 2012

SladoLent 2012….slovenska avtorska kuhinja mimojede!

V Mariboru je od 22. junija do 7. julija potekal tradicionalni Festival Lent, največji multikulturni festival festivalov na prostem v Sloveniji in JV Evropi. Na njem se vsako leto zbere več kot pol milijona gledalcev. Del Festivala Lent je bil tudi SladoLent, festival ulične prehrane, ki je trajal kar vseh 16 dni Festivala Lent!

Violeta in Uroš Mencinger sta na njem zbrala najboljše slovenske chefe in restavracije! In v veliko čast nama je bilo, ko sva se znašla med njimi. Po številu nastopajočih chefov je to največji kulinarični dogodek v Sloveniji.

Pa čeprav je šlo ”le” za street food … šlo je za promocijo slovenske avtorske in vrhunske kuhinje med najširšo množico!

Tako smo si iz naše hiše zamislili STREET FOOD: sir Jamar od kmeta do mestne ulice in kraške rožice, ki simbolizirajo bogatost kraške gmajne ter spomin na sladico iz otroških let – zapečene breskve z rahlo karamelno noto popeljane v prihodnost.

Slovenia Green Cuisine

Pridobili smo dva trajnostna znaka Slovenia Green Cuisine in Green Key Zavedamo se opomena trajnosti, zato smo v mesecu juniju 2021 s ponosom  prejeli znak Slovenija Green Cuisine, ki je eden glavnih ciljev projekta Evropske gastronomske regije 2021 in  zelene shema...

Zelena politika gostilne

Sprejeli smo odločitev, da svojo obstoječo ZELENO POLITIKO nadgradimo s postopkom certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata ZELENI KLJUČ/GREEN KEY in naknadno še s certifikatom GREEN CUISINE. Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske...

Michelin v Rodiku

Smo ponosni prejemniki kar dveh Michelinovih nagrad. Zelena zvezdica oz. priznanje za trajnost izpostavlja kuharske mojstre in njihove restavracije, ki delujejo v smeri bolj trajnostno naravnane gastronomije in posledično bolj trajnostne družbe. Zeleni piktogram...

Best pastry chef 2020

"Čeprav Ksenija K. Mahorčič ni izšolana kuharica, je nekaj najbolj genialnega, kar se je lahko zgodilo slovenski kulinariki. Njena pot je unikatna: v svet gostinstva jo je pred 20 leti privedla gola ljubezen, a ne do kuhanja, ampak do moža Martina, ki pripada že...

Mladi mladim

MLADI MLADIM: Okusi JRE restavracij za mlade do 30 let Kdo smo?Smo mlajši gostinci, povezani v mednarodno združenje JRE. Jeunes Restaurateurs (mladi gostinci) Družijo nas talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Povezali smo se z višjimi...