00386 56 800 400 [email protected]

Večerja 4 rok: Matteo Metullio

Večerja 4 rok: Matteo Metullio & Ksenija Mahorčič, petek, 9. maj 2014 ob 20h v gostilni Mahorčič
 
Matteo Metullio je kot 25-letnik, najmlajši italijanski chef z Michelinovo zvezdico. Iz restavracije La Siriola v San Cassianu (Alta Badia) prihaja v Rodik. Že kot otrok je obiskoval našo gostilno z mamo in očetom, zdaj po mnogih letih pa prihaja kot častni gost v našo kuhinjo.  Z devetnajstimi leti je šel v hribe, najprej pod taktirko Norberta Niederkoflerja, s katerim še vedno sodeluje na različnih prireditvah Alta Badie. Leta 2012 je postal desna roka chefu Fabiu Cuccheliu v restavraciji La Siriola. Po njegovem odhodu leta 2013 so se lastniki odločili, da to mesto ponudijo Matteu in tako stavijo na še ne poznano ime. Bila je to velika odgovornost za tako mladega fanta: v nekaj mesecih je moral dokazati, da je vreden, da nosi naprej zvezdico, ki je bila prejeta pod vodstvom prejšnjega chefa. Ni se moralo izteči drugače, kot, da Matteo, pri 24 letih dobi svojo prvo Michelinovo zvezdico.
V tem letu je tudi dobil laskavi naziv Najboljšega mladega chefa severne Italije 2014.
V njegovi kuhinji se čuti vpliv mediterana, a je baza tradicija na inovativen način. Zelo je vezan na teritorij, a pravi: “Kuhinja mora biti iskrena; DA kilometru 0, a nikoli na račun jedi”.
La Siriola Restaurant

Mladi mladim

MLADI MLADIM: Okusi JRE restavracij za mlade do 30 let Kdo smo?Smo mlajši gostinci, povezani v mednarodno združenje JRE. Jeunes Restaurateurs (mladi gostinci) Družijo nas talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Povezali smo se z višjimi...

Posebno priznanje ooz Sežana

Ksenija in Martin sta od Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana prejela Priznanje za kakovost izdelkov, storitev in inovatorske dosežke. Obrazložitev: "V sodobnem, kakovostnem razvoju turistične dejavnosti je kulturna in pokrajinska raznovrstnost razpoznana kot...

Gault&Millau Slovenija in 3 kape

Za našo gostilno 3 kape po izboru Gault & Millau Slovenija. V torek, 20. novembra, so se na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slovenija poklonili slovenski gastronomiji ter podelili 8 nagrad za leto 2019. Naše delo je vodnik...

Heritage Award 2017

"Dediščina je dialog med preteklostjo in prihodnostjo." To predstavlja naš stil življenja in zelo ponosni smo na to nominacijo, ki nam jo podeljuje JRE združenje. Nominiranci so: Avstrija - Jürgen Csencsits, Gasthaus Csencsits Belgija - Paul Hendrickx, Petit Aneth...

Festival Brkinska sadna cesta 2015

V okviru Festivala je Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana v Gostilni Mahorčič v Rodiku organizirala marketinško delavnico »Tehnike trženja v gastronomiji s kreativnimi pristopi Chefa Emanuela Scarella«. Udeleženci so z zanimanjem prisluhnili Giovanniju...