00386 56 800 400 [email protected]

Večerja 4 rok: Matteo Metullio

Večerja 4 rok: Matteo Metullio & Ksenija Mahorčič, petek, 9. maj 2014 ob 20h v gostilni Mahorčič
 
Matteo Metullio je kot 25-letnik, najmlajši italijanski chef z Michelinovo zvezdico. Iz restavracije La Siriola v San Cassianu (Alta Badia) prihaja v Rodik. Že kot otrok je obiskoval našo gostilno z mamo in očetom, zdaj po mnogih letih pa prihaja kot častni gost v našo kuhinjo.  Z devetnajstimi leti je šel v hribe, najprej pod taktirko Norberta Niederkoflerja, s katerim še vedno sodeluje na različnih prireditvah Alta Badie. Leta 2012 je postal desna roka chefu Fabiu Cuccheliu v restavraciji La Siriola. Po njegovem odhodu leta 2013 so se lastniki odločili, da to mesto ponudijo Matteu in tako stavijo na še ne poznano ime. Bila je to velika odgovornost za tako mladega fanta: v nekaj mesecih je moral dokazati, da je vreden, da nosi naprej zvezdico, ki je bila prejeta pod vodstvom prejšnjega chefa. Ni se moralo izteči drugače, kot, da Matteo, pri 24 letih dobi svojo prvo Michelinovo zvezdico.
V tem letu je tudi dobil laskavi naziv Najboljšega mladega chefa severne Italije 2014.
V njegovi kuhinji se čuti vpliv mediterana, a je baza tradicija na inovativen način. Zelo je vezan na teritorij, a pravi: “Kuhinja mora biti iskrena; DA kilometru 0, a nikoli na račun jedi”.
La Siriola Restaurant

Slovenia Green Cuisine

Pridobili smo dva trajnostna znaka Slovenia Green Cuisine in Green Key Zavedamo se opomena trajnosti, zato smo v mesecu juniju 2021 s ponosom  prejeli znak Slovenija Green Cuisine, ki je eden glavnih ciljev projekta Evropske gastronomske regije 2021 in  zelene shema...

Zelena politika gostilne

Sprejeli smo odločitev, da svojo obstoječo ZELENO POLITIKO nadgradimo s postopkom certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata ZELENI KLJUČ/GREEN KEY in naknadno še s certifikatom GREEN CUISINE. Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske...

Michelin v Rodiku

Smo ponosni prejemniki kar dveh Michelinovih nagrad. Zelena zvezdica oz. priznanje za trajnost izpostavlja kuharske mojstre in njihove restavracije, ki delujejo v smeri bolj trajnostno naravnane gastronomije in posledično bolj trajnostne družbe. Zeleni piktogram...

Best pastry chef 2020

"Čeprav Ksenija K. Mahorčič ni izšolana kuharica, je nekaj najbolj genialnega, kar se je lahko zgodilo slovenski kulinariki. Njena pot je unikatna: v svet gostinstva jo je pred 20 leti privedla gola ljubezen, a ne do kuhanja, ampak do moža Martina, ki pripada že...

Mladi mladim

MLADI MLADIM: Okusi JRE restavracij za mlade do 30 let Kdo smo?Smo mlajši gostinci, povezani v mednarodno združenje JRE. Jeunes Restaurateurs (mladi gostinci) Družijo nas talent, strast do gostinskega poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. Povezali smo se z višjimi...